Uansett arkitektoniske, estetiske eller bygningstekniske krav, har Skarpnes alltid et produkt som passer til huset.
I tillegg sørger perfekt passform for at taket blir tett og robust.

BETONG > TEGL > STÅL
HVA SKAL DU VELGE?

Når kunden skal velge taktekking, handler det som oftest om estetikk eller krav til byggestil.
Uansett hva huseier ønsker av form, profil eller farge finnes det hos oss.

BETONG > FORNUFTIG VALG

Skarpnes betongtakstein er gjennomfarget og produsert for norske forhold. De er utviklet og kvalitetssikret for å tåle norske værutfordringer – regnfylte høststormer, barske vintre og høye sommertemperaturer.
Utprøving utført av SINTEF Byggforsk av ledende, norsk betongtakstein fant at Skarpnes betongtakstein var tettest. Alle våre takstein leveres med 30 års garanti. Velger du Skarpnes, får du et tak som holder tett.

Hvorfor velge vår betongtakstein?
Betong er blant de mest værbestandige materialene som finnes. Takstein i betong er vedlikeholdsfrie. Skarpnes leverer også vindski- og gavlstein av betong som erstatter vann- og vindbord av tre. Betongtakstein ligger trygt på taket og lar seg ikke påvirke av svingninger i temperaturen. Selv under ekstrem kulde eller varme vil betongstein fra Skarpnes verken krympe eller svelle, og avgir ingen kondens til undertaket. Takstein tåler også å bli gått på – nyttig i forbindelse med snørydding, pipefeiing, tilkomst for maling av hus eller rett og slett inspeksjon. Betongstein har en uslåelig kombinasjon av lang holdbarhet og lav pris.

TEGL > EKSKLUSIVT VALG

Et vakkert hus består av mange detaljer. Taket er en viktig del av dette – og taktegl fra Skarpnes bidrar til å gi huset et eksklusivt uttrykk. I tillegg beskytter takteglene huset mot vær og vind. Høykvalitets taktegl gjør jobben i generasjoner.  Skarpnes leverer teknisk taktegl med falser som sørger for tette og værbestandige tak.

Hvorfor velge vår taktegl?
Nye elementer i husbygging kommer og går. De blir en del av vår felles kulturarv. I Norge har taktegl beskyttet hus i mer enn 400 år. Creaton har mer enn 120 års erfaring og kunnskap. Resultatet blir taktegl av høy kvalitet  – som varer.

SKARPNES BOND STÅLPANNER > LETTVINT VALG

Bond Stålpanner er et lett takprodukt. Stålet er dekket med 7 lag overflatebehandling for å gi maksimal beskyttelse mot korrosjon og kommer i 4 ulike farger med ru overflate. Produktet blir produsert av Tilcor på New Zealand hvor stålpanner av denne type har sitt opphav fra tilbake i 50 årene . Tilcor er en produsent med lang erfaring og derfor kan vi gi 30 års produktgaranti i henhold til gjeldene standard.

Hvorfor velge vårt stålpanner?
Vekten er en viktig årsaken til at stålpanner har et marked i Norge. I en periode frem til 1979 ble det konstruert en del tak som etter de offentlige kravene bare kunne tekkes med det som blir kalt lette takprodukter som stålpanner er. Store avstander og lav befolkningstetthet kombinert med lav vekt har også bidratt til enklere distribusjonen spesielt i distriktene. Ru overflate gir i snørike områder også bedre sikring mot ras.

ENKELKRUM BETONG

Dette er klassikeren fra Skarpnes. Den har samme format i dag som fra starten av i 1919. Skarpnes Enkelkrum viderefører dermed det klassiske nordiske formatet. Produseres med ubehandlet eller edel-belegg overflate. Leveres i 6 forskjellige farger.

> Den klassiske formen gir et rolig preg
> Kan legges med takvinkel fra 15 grader
> Den gode passformen sørger for et meget tett tak
> 30 års garanti i henhold til NS-EN 490
> Norskprodusert
> UV-filter i edel utførelse

DOBBELKRUM BETONG

Dobbelkrum er en sterk, robust takstein som passer like godt på nye som gamle hus. Produseres med ubehandlet, edel-belegg eller RU overflate. Dobbelkrum leveres i tilsammen 13 forskjellige farger.

> Asymmetrisk form gir et levende spill i taket
> Kan legges med takvinkel fra 15 grader
> Skråstilt vannlås bidrar til meget tett tak
> 30 års garanti i henhold til NS-EN 490
> Norskprodusert
> UV-filter i edel utførelse

DOMINO TEGL

Flat tegl med stor styrke, velegnet til norske forhold. Moderne kvalitetstegl med  dype falser som holder vannet ute. Leveres i 7 forskjellige farger og overflater; glassert, engobert og naturrød.

> Domino passer utmerket til moderne bygg
> Teknisk flat taktegl med høy styrke
> Skal legges i forband med halv taktegl forskyving fra rad til rad
> Kan legges med takvinkel fra 16 grader
> 30 års garanti i henhold til NS-EN 1304

MELODIE TEGL

Ny, utviklet kvalitetstegl med tradisjonell nordisk form, dype falser og stor lektefleksibilitet. Leveres i flere variasjoner; glassert finesse+, nuance engobert og naturrød. Tilsammen 5 forskjellige farger.

> Nyutviklet teknisk taktegl med klassisk utseende
> Meget variabel med 3,4 cm lektejustering
> Kan legges med takvinkel fra 15 grader (på forenklet undertak fra 22 grader)
> Gode støttepunkter gir enkel montering og høy stabilitet
> 30 års garanti i henhold til NS-EN 1304

FUTURA TEGL

En velprøvd kvalitetstegl med stabile anleggsflater og stor lektefleksibilitet. Leveres i flere variasjoner; glassert noblesse, glassert finesse+, nuance engobert og naturrød. Tilsammen 6 forskjellige farger.

> Meget variabel med 2,9 cm lektejustering
> Kan legges med takvinkel fra 15 grader (på forenklet undertak fra 22 grader)
> Gode støttepunkter gir enkel montering og høy stabilitet
> 30 års garanti i henhold til NS-EN 1304

SKARPNES BOND STÅLPANNER

Et lett takprodukt. Stålet er dekket med 7 lag overflatebehandling for å gi maksimal beskyttelse mot korrosjon. 30 års produktgaranti. Kommer i 4 forskjellige farger.

> Lett vekt
> Klassisk utseende
> 7 lags overflatebehandling
> Ru overflate
> 30 års garanti

ASFALT 700 SK²

DIFFUSJONSTETT UNDERTAKSBELEGG

Skarpnes 700 SK² er et undertaksbelegg med dobbel limkant beregnet for montering på fast underlag. Undertaksbelegget er bygd opp rundt en polyesterstamme mettet med SBS-modifisert bitumen (asfalt) og et tosidig beskyttelseslag av polypropylen. Overflaten har høy friksjon og er trygg å jobbe på.

DIFFTEQ 220 SK²

DIFFUSJONSÅPENT UNDERTAKSBELEGG

Skarpnes DiffteQ 220SK² er kombinert undertak/vindsperre med dobbel limkant beregnet for montering direkte på sperrene. Den monolytiske membranen sørger for sikker og god fukttransportering. Den hydrofobe overflaten gjør at vannet perler seg og ikke trekker inn i duken. Polyester har lav termisk utvidelse som gir et formstabilt produkt ved temperaturforskjeller. Fleecebasen gjør DiffteQ 220 SK² til et støysvakt produkt med evnen til å mellomlagre fukt. Undertakets materialer og oppbygging gjør det ekstra sterkt og tåler tøffe ytre påkjenninger over tid.

* Kan også brukes på fast underlag.

DIFFLEX FASADE 160

DIFFUSJONSÅPEN VINDSPERRE

Skarpnes Difflex Fasade 160 er en vindsperre beregnet for delvis åpne fasader.* Den monolytiske membranen sørger for sikker og god fukttransportering. Den hydrofobe overflaten gjør at vannet perler seg og ikke trekker inn i duken. Vindsperren består av en vevd polyesterfleece som gir høy styrke og har lav termisk utvidelse. Dette gir et formstabilt og sterkt produkt ved temperaturforskjeller. Vindsperrens materialer og oppbygging gjør det ekstra sterkt og tåler tøffe ytre påkjenninger over tid.

NB! Kan ikke brukes som undertak.

SKARPNES 130 SK²

DIFFUSJONSÅPEN VINDSPERRE

WrapteQ 130 (1,5M SK²/3M) er en vindsperre beregnet for vegg, men kan også benyttes som vindsperre/sikkerhetsduk på tak*. Produktet er en 130 g/ mpolypropylenbasert UV-stabilisert diffusjonsåpen duk belagt med det patenterte linopore UV+ systemet. WrapteQ kommer i 1,5 m m/dobbel limkant og 3,0 m uten limkant.

NB! Kan ikke brukes i delvis åpne fasader eller som undertak.

Velger du undertakbelegg sammen med betongtakstein, taktegl eller stålpanner fra Skarpnes,
får du 30 års systemgaranti!