+ BETONG – TEGL – STÅL – HVA SKAL DU VELGE?

Uansett arkitektoniske, estetiske eller bygningstekniske krav, har Skarpnes alltid et produkt som passer til huset.
I tillegg sørger perfekt passform for at taket blir tett og robust.

BETONG > TEGL > STÅL
HVA SKAL DU VELGE?

Når kunden skal velge taktekking, handler det som oftest om estetikk eller krav til byggestil. Uansett hva huseier ønsker av form, profil eller farge finnes det hos oss.

BETONG > FORNUFTIG VALG

Skarpnes betongtakstein er gjennomfarget og produsert for norske forhold. De er utviklet og kvalitetssikret for å tåle norske værutfordringer – regnfylte høststormer, barske vintre og høye sommertemperaturer.
Utprøving utført av SINTEF Byggforsk av ledende, norsk betongtakstein fant at Skarpnes betongtakstein var tettest. Alle våre takstein leveres med 30 års garanti. Velger du Skarpnes, får du et tak som holder tett.

Hvorfor velge vår betongtakstein?

Betong er blant de mest værbestandige materialene som finnes. Takstein i betong er vedlikeholdsfrie. Skarpnes leverer også vindski- og gavlstein av betong som erstatter vann- og vindbord av tre. Betongtakstein ligger trygt på taket og lar seg ikke påvirke av svingninger i temperaturen. Selv under ekstrem kulde eller varme vil betongstein fra Skarpnes verken krympe eller svelle, og avgir ingen kondens til undertaket. Takstein tåler også å bli gått på – nyttig i forbindelse med snørydding, pipefeiing, tilkomst for maling av hus eller rett og slett inspeksjon. Betongstein har en uslåelig kombinasjon av lang holdbarhet og lav pris.

TEGL > EKSKLUSIVT VALG

Et vakkert hus består av mange detaljer. Taket er en viktig del av dette – og taktegl fra Skarpnes bidrar til å gi huset et eksklusivt uttrykk. I tillegg beskytter takteglene huset mot vær og vind. Høykvalitets taktegl gjør jobben i generasjoner.  Skarpnes leverer teknisk taktegl med falser som sørger for tette og værbestandige tak.

Hvorfor velge vår taktegl?

Nye elementer i husbygging kommer og går. De blir en del av vår felles kulturarv. I Norge har taktegl beskyttet hus i mer enn 400 år. Creaton har mer enn 120 års erfaring og kunnskap. Resultatet blir taktegl av høy kvalitet  – som varer.

SKARPNES BOND STÅLPANNER > LETTVINT VALG

Bond Stålpanner er et lett takprodukt. Stålet er dekket med 7 lag overflatebehandling for å gi maksimal beskyttelse mot korrosjon og kommer i 4 ulike farger med ru overflate. Produktet blir produsert av Tilcor på New Zealand hvor stålpanner av denne type har sitt opphav fra tilbake i 50 årene . Tilcor er en produsent med lang erfaring og derfor kan vi gi 30 års produktgaranti i henhold til gjeldene standard.

Hvorfor velge vårt stålpanner?

Vekten er en viktig årsaken til at stålpanner har et marked i Norge. I en periode frem til 1979 ble det konstruert en del tak som etter de offentlige kravene bare kunne tekkes med det som blir kalt lette takprodukter som stålpanner er. Store avstander og lav befolkningstetthet kombinert med lav vekt har også bidratt til enklere distribusjonen spesielt i distriktene. Ru overflate gir i snørike områder også bedre sikring mot ras.