BIM til Arkitektene

Byggebransjen digitaliseres raskt, og som markedsledende innen takløsninger vil vi selvfølgelig ligge et steg foran. Derfor tilbyr vi våre produkter som digitale BIM-objekter, der du som bruker av programmene REVIT og ArchiCAD, har mulighet til å laste ned våre objekter direkte inn i din modell, helt kostnadsfritt.

HVA ER BIM?

Begrepet BIM, som står for Building Information Modeling, er en digitaliseringsprosess innen byggebransjen som gir en digital representasjon av et byggeprosjekt og prosessen rundt prosjektstyringen fra start til slutt. 

BIM-OBJEKTER

Vi har nå Bim-objekter på våre mest populære takstein.

I et byggeprosjekt som bruker BIM, samles all informasjon om bygget i en såkalt BIM-modell. Den kan minne om et digitalt lego-bygg, som består av ulike «legoklosser», såkalte BIM-objekter. For eksempel kan en Skarpnes Flat som BIM-objekt inneholde all dokumentasjon som kreves i ulike faser av byggets livssyklus.

Et BIM-objekt kan ha informasjon som:

+ Størrelsevariasjoner

+ Design- og tilvalgsmuligheter 

+ Opplysninger om isolasjonsverdi

+ Brann- og lydegenskaper 

+ Monteringsanvisninger

+ Miljøsertifikat

Ved å bruke våre objekter i dine BIM-modeller, kan du som arkitekt, ingeniør eller designer sikre riktig produktinformasjon, og være sikker på at det du «tegner» inn også kan produseres. 

Rådgivning av arkitekter er en del av vår service, og du kan ta kontakt for teknisk rådgivning for spørsmål angående våre takstein.

VÅR SATSING PÅ BIM

Vi er overbevist om at digitaliseringen av byggebransjen og den informasjonsutvekslingen som den muliggjør, kommer til å endre bransjens arbeidsprosesser grunnleggende. Den kommer til å bidra til økt effektivitet og redusert ressursbruk, helt i tråd med vårt eget arbeid med miljø og bæredyktighet.

Begrepet BIM er fellesnevneren i den globale digitaliseringen av byggebransjen. Alle faser vil kunne effektiviseres ved hjelp av BIM – fra tidlig design, til utforming, konstruksjon, vedlikehold og til sist, rivningen som skjer flere år senere. Vår satsing på dette området er seriøst, og vil intensiveres i takt med at markedet er i rask endring.

Objektene finnes og er tilgjengelig i REVIT og ArchiCAD.  

De kan lastes ned via https://bimbear.com/manufacturer/skarpnes

På denne siden  finner dere blant annet:

+ Miljøbilder 

+ 3-d modell av takstein

+ Nedlastingslink for bim-objekter

+ Link til Nobb

+ Link til vår egen hjemmeside