Betong eller taktegl

Betong

Skarpnes betongtakstein er gjennomfarget og produsert for norske forhold. De er utviklet og kvalitetssikret for å tåle norske værutfordringer – regnfylte høststormer, barske vintre og høye sommertemperaturer. Utprøving utført av SINTEF Byggforsk av ledende, norsk betongtakstein fant at Skarpnes betongtakstein var tettest. Alle våre takstein leveres med 30 års garanti.
Velger du Skarpnes får du et tak som holder tett.

Taktegl

Et vakkert hus består av mange detaljer. Taket er en viktig del av dette – og taktegl fra Skarpnes bidrar til å gi huset et eksklusivt uttrykk. I tillegg beskytter takteglene huset mot vær og vind i århundrer. Ja, høykvalitets taktegl gjør faktisk jobben i generasjoner.
Skarpnes leverer teknisk taktegl med falser som sørger for tette og værbestandige tak. Våre taktegl kan legges på forenklede undertak ved takvinkel over 22 grader.

hvorfor_betong

Hvorfor velge betongtakstein?
Betong er blant de mest værbestandige materialene som finnes. Takstein i betong er vedlikeholdsfritt. Skarpnes leverer også vindski- og gavlstein av betong som erstatter vann- og vindbord av tre. Betongtakstein ligger trygt på taket og lar seg ikke rikke av svingninger i temperaturen. Selv under ekstrem kulde eller varme vil betongstein fra Skarpnes verken krympe eller svelle, og gir ingen kondens til undertaket. Takstein tåler også å bli gått på – nyttig ifm. snørydding, tilkomst for maling av hus eller rett og slett inspeksjon. Betongstein har en uslåelig kombinasjon av lang holdbarhet og lav pris.

hvorfor_tegl

Taktegl – De lange linjer
Tradisjon er en arv i stadig utvikling. Nye elementer i husbygging kommer og går, men de som fungerer blir værende. De blir en del av vår felles kulturarv. I Norge har taktegl beskyttet hus i mer enn 400 år. Taktegl fra Skarpnes er basert på 3000 år gamle japanske tradisjoner og den tyske produsenten Creaton har mer enn 120 års erfaring og kunnskap.
Resultatet blir taktegl av meget høy kvalitet og med flott finish.